fbpx

Politica de protectie a datelor GDPR

Această politică de confidențialitate se aplică site-ului www.atelieruldesiteuri.ro precum şi tuturor activităţilor auxiliare necesare a fi desfăşurate pentru îndeplinirea activităţii principale a companiei Smart Tree Solutions SRL, definit ca furnizor de servicii in acest document.

 

Datele cu caracter personal vor fi colectate si prelucrate de catre SC Smart Tree Solutions SRL numai in masura permisa prin Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal si circulatia libera a acestor date si a Regulamentului European nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestora.

Termeni in intelesul Legii 677/2001 si a Regulamentului European nr.679/2016:

>> Date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

>> Prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice mod, alaturarea, combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

 

www.atelieruldesiteuri.ro administreaza în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră sau o altă persoană. Datele utilizatorilor vor fi folosite in scopul imbunatatirii calitatii produselor si serviciilor www.atelieruldesiteuri.ro astfel incat sa vina in intampinarea nevoilor utilizatorilor si pentru a furniza noutati despre produsele si serviciile oferite.

www.atelieruldesiteuri.ro respecta confidentialitatea dumneavoastra si se angajeaza sa va protejeze datele cu caracter personal.

 

Scopul colectării și prelucrării de date cu caracter personal

Aceasta instiintare de confidentialitate are scopul de a va oferi informatii despre cum www.atelieruldesiteuri.ro colecteaza si proceseaza datele dumneavoastra cu caracter personal prin utilizarea acestui website, inclusiv orice date pe care le furnizati atunci cand accesati acest website (va abonati la newsletter-ul nostru, achizitionati un produs sau un serviciu sau participati la un concurs).

 

www.atelieruldesiteuri.ro colectează si prelucrează date relevante pentru nevoile consumatorilor (cum ar fi datele din formularul de contact, comenzi plasate), în scopul ofertării şi prestării de produse şi servicii conform nomenclatorului de produse.

www.atelieruldesiteuri.ro nu foloseşte datele colectate în scopurile menţionate mai sus şi în scop de marketing decât dacă clientul sau utilizatorul îşi exprimă consimţămantul.

Clientul are posibilitatea oricand doreste sa se dezaboneze de la primirea acestor emailuri si/sau sa ceara stergerea definitiva din baza noastra de date printr-un email la adresa contact@atelieruldesiteuri.ro

Toate informaţiile cu caracter personal sunt tratate în mod confidențial și protejate corespunzător de www.atelieruldesiteuri.ro şi/sau partenerii săi de încredere.

 

Acest website nu se adreseaza copiilor si nu colectam cu buna stiinta date referioare la copii.

 

 

Care sunt categoriile de date pe care le colectăm si prelucrăm

Prin datele sau informatiile cu caracter personale facem referire la informatiile cu ajutorul carora se pote identifica o persoana. Nu sunt incluse datele in care identitatea a fost stearsa (date anonime).

Este posibil sa colectam, sa folosim, sa stocam si sa transferam diferite tipuri de date cu caracter personal despre dvs. Datele sunt grupate dupa cum urmeaza:

– Datele de identitate includ (nume, prenume sau un identificator similar,  apelativ – dupa cum le furnizati dvs, ca si vizitator sau client al acestui site.)

– Datele de contact includ (adresa de facturare, adresa de email, numarul de telefon)

– Date financiare includ (cont bancar)

– Date privind tranzactiile includ (detalii despre modalitatea de plata aleasa, detalii necesare privind achizitionarea produselor/serviciilor furnizare de compania noastra)

– Date tehnice includ (internet protocol – adresa IP, datele de autentificare, tipul si versiunea de browser, fusul orar, sistemul de operare, tipul de platforma si alte tehnologii sau dispozitive folosite pentru a accesa website-ul)

– Datele profilului includ (achizitiile si comenzile dumneavoastra, interesele si preferintele dumneavoastra, feedback-uri)

– Datele de utilizare includ (informatii despre cum utilizati website-ul, produsele sau serviciile)

– Datele de marketing si comunicari includ (preferintele dumnevoastra in privinta marketing-ului nostru sau al tertilor si preferintele dumneavoastra pentru comunicari)

De asemenea, se pot colecta, folosi si stoca date agregate precum date statistice si demografice in orice scop. Datele agregate pot deriva din datele cu caracter personal, dar din punct de vedere legislativ nu sunt considerate date cu caracter personal deoarece acest tip de date nu dezvaluie direct sau indirect identitatea dumneavoastra.  Spre exemplu, putem agrega datele de utilizare pentru a calcula procentajul de utilizatori care acceseaza o pagina sau sectiune specifica a website-ului. Cu toate acestea, daca  intersectam si corelam Datele Agregate cu datele dumneavoastra cu caracter personal, astfel incat sa fiti identificat direct sau indirect, vom considera si trata datele corelate drept date cu caracter personal ce vor fi folosite in conformitate cu prevederile acestei instiintari de confidentialitate.

Nu colectam nicio categorie speciala de date cu caracter personal despre dumneavoastra (aceasta categorie include detalii cu privire la rasa sau etnie, religie sau credinta, orientare sexuala, optiuni politice si alte informatii sensitive). De asemenea, nu colectam nici o informatie despre condamnarile penale sau infractiuni.

Nefurnizarea datelor cu caracter personal

In situatiile in care este necesara colectarea datelor cu caracter personal prevazute prin lege sau in cadrul prevederilor contractuale cu dumneavoastra si nu reusiti sa furnizati aceste date, atunci cand vi se solicita, este posibil sa nu putem executa serviciile sau livra produsele contractate sau pe care incercam sa le contractam.  In aceasta eventualitate,  este posibil sa fie necesar sa anulam o comanda, un produs sau un serviciu furnizat de noi, dar va vom notifica daca este cazul la momentul respectiv.

 

Modalitati de colectare a datelor personale

Utilizam diferite metode pentru a colecta date de la si despre dumneavoastra, inclusiv prin:

>> Interactiuni directe:

Este posibil sa ne furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal (Date de Identitate, Date de Contact, Date Financiare) prin completarea unor formulare sau prin corespondenta cu noi prin telefon, email sau alte interactiuni directe. Acest tip de interactiuni includ datele personale pe care le furnizati atunci cand:

  • Comandati sau achizitionati produse sau servicii oferite de catre compania noastra
  • Creati un cont pe website-ul comaniei
  • Va abonati la serviciile sau informarile companiei
  • Solicitati trimiterea campaniilor de marketing de catre compania noastra
  • Va inscrieti intr-un concurs, promotie sau sondaj oferite de compania noastra
  • Ne oferiti feedback

>> Tehnologii sau interactiuni automatizate, respectiv interactiuni indirecte:

In masura in care interactionati cu website-ul nostru, este posibil sa colectam in mod automat Datele Tehnice despre dispozitivele folosite, actiuni si modele de navigare. Colectam aceste date cu caracter personal prin folosirea cookie-urilor, sesiunilor pe servere sau alte tehnologii similare. (De asemenea. este posibil sa primim date tehnice despre dvs., daca vizitati alte website-uri care folosesc cookie-urile noastre). Pentru mai multe detalii, va rugam sa verificati Politica de Utilizare a Cookie-urilor.

>> Partile terte sau sursele disponibile publicului larg:

Este posibil sa primim date cu caracter personal despre dumneavoastra prin intermediul diverselor parti terte (si surse publice) dupa cum sunt enuntate mai jos:

– date tehnice de la furnizorii de servicii/date de analiza (Google Analytics, Google Analytics Ecommerce, StatCounter si alte sisteme de monitorizare)

– date tehnice de la Retele si canale de promovare (Google Adwords, Google Remarketing, sisteme de afiliere, Social Media – Facebook, Instagram, YouTube si alte retele de socializare folosite)

– date tehnice de la Procesatori de plati online cu cardul (EuPlatesc)

 

Pentru ce folosim datele cu caracter personal

Vom utiliza datele dumneavoastra cu caracter personal doar in limitele legislative permise. In majoritatea cazurilor, vom folosi datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

  • In cazul in care trebuie se emitem sau incheiem un contract cu dumneavoastra.
  • In cazul in care datele cu caracter personal sunt necesare pentru interesele noastre legitime (sau ale partilor terte) iar interesele si drepturile dumneavoastra fundamentale nu depasesc interesele noastre legitime.
  • In cazul in care trebuie sa respectam obligatiile si prevederile legale.

In general, nu ne bazam pe consimtamant ca baza jurdica pentru a prelucra datele dumnavoastra cu caracter personal decat in legatura cu transmiterea acestor date catre partile terte pentru comunicari directe de email marketing sau prin mesaje text.

Ne puteti contacta oricand, in vederea retragerii acestui acord de comunicare prin marketing prin intermediul formularului de contact de pe site sau trimitandu-ne direct un email la adresa contact@atelieruldesiteuri.ro

 

Scopurile in care sunt folosite datele cu caracter personal

Mai jos regasiti o descriere a tuturor modalitatilor pe care intentionam sa folosim datele dumneavoastra cu caracter personal, dar si care sunt bazele juridice/legislative pe care le utilizam pentru folosirea acestor date. De asemenea, am identificat interesele noastre legitime acolo unde este cazul.

Este de retinut faptul ca putem procesa datele cu caracter personal pentru mai mult de o baza legala, in functie de scopul specific pentru care va folosim datele. Va rugam sa ne contactati in cazul in care sunt necesare mai multe detalii despre anumite baze legale pe care ne bazam in privinta procesarii datelor dumneavoastra cu caracter personal, in cazul in care mai mult de un scop a fost enuntat mai jos:

Scop / Activitate – Pentru a va inregistra drept un client nou.

Tipuri de date – Date de identitate, Date de contact

Baza legala de prelucrare – Date necesare pentru exercitarea  unui contract cu dvs.

Scop / Activitate – Pentru a procesa si livra comanda, incluzand:

Gestionarea platilor, comisioanelor si taxelor

Colectarea si/sau recuperarea sumelor de bani datorate

Tipuri de date – date de identitate, date de contact, date privind tranzactii, date de marketing si comunicari.

Baza legala de prelucrare:

Date necesare pentru exercitarea unui contract cu dvs.

Date necesare pentru interesul nostru legitim (pentru a recupera datoriile fata de noi, daca este cazul).

Scop / Activitate – Pentru a gestiona relatia cu compania noastra, inclusiv:

Instiintari privind modificarile aduse termenilor nostri privind politica de confidentialitate.

Cererea unei recenzii sau efectuarea unui studiu de piata.

Tipuri de date – date de identitate, date de contact, date privind tranzactii, date de marketing si comunicari

Baza legala de prelucrare:

Date necesare pentru exercitarea unui contract cu dvs.

Date necesare pentru a ne conforma unei obligatii legale.

Date necesare pentru interesul nostru legitim (pentru a ne actualiza baza de date si pentru a observa modul in care clientii nostri utilizeaza produsele/ servciile noastre.

Scop / Activitate – Pentru a va permite sa participati la un concurs cu tragere la sorti, o competitie sau un sondaj

Tipuri de date – Date de identitate, Date de contact, Datele profilului, Date de utilizare, Date de marketing si comunicari.

Baza legala de prelucrare:

Date necesare pentru exercitarea unui contract cu dvs.

Date necesare pentru interesul nostru legitim (pentru a observa modul in care clientii utilizeaza produsele/ servciile noastre, pentru a dezvolta business-ul nostru).

Scop / Activitate – Pentru a gestiona si proteja afacerea noastra si acest website (inclusiv solutionara eventualelor probleme tehnice, analiza datelor, testare, mentenanta sistemului, suport, raportare si date de gazduire, bunuri si servicii care ar putea fi de interes pentru dvs.)

Tipuri de date – Date de identitate, Date de contact, Date tehnice, Date de utilizare, Datele profilului.

Baza legala de prelucrare: Date necesare pentru interesul nostru legitim (pentru a desfasura activitatile companiei noastre, pentru a furniza servicii de administrare si servicii IT, securiteatea retelelor, pentru a preveni frauda, in contextul unei restructurari a companiei noastre).

Scop / Activitati de marketing – Dorim sa va oferim optiuni privind utilizarea anumitor date cu caracter personal, in special in ceea ce priveste marketingul si publicitatea online. Am creat aceasta notificare de confidentialitate pentru ca dvs. sa puteti lua anumite decizii cu privire la utilizarea datelor dvs. cu caracter personal si prin mecanismele de mai jos.

Socp / Anunturi si oferte promotionale – Este posibil sa folosim datele dvs. cu caracter personal (Datele de Identitate, Datele de Contact, Datele Tehnice, Datele de Utilizare, Datele Profilului) pentru a ne forma o opinie asupra a ceea ce credeti ca doriti sa achizitionati sau aveti nevoie sau v-ar putea interesa. Acesta este modul in care putem decide ce produse, servicii sau oferete pot fi relevante pentru dvs.

Veti primi comunicari de marketing din partea noastra daca ati solicitat informatii de la noi, ati achizitionat bunuri sau servicii de la noi sau ne-ati furnizat datele dvs. atunci cand ati participat la un concurs sau v-ati inscris intr-o promotie si in fiecare dintre situatiile mentionate, nu ati renuntat la comunicarile de marketing trimise de compania noastra.

Scop / Activitati de marketing furnizate de terti – Va vom solicita consimtamantul expres inainte de a furniza datele dumneavoastra cu caracter personal catre orice tert din exteriorul furnizorului de servicii in scopuri de marketing.

 

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Prin completarea datelor dvs. in formularul de Comanda sau Contact declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a www.atelieruldesiteuri.ro, respectiv Smart Tree Solutions SRL, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Smart Tree Solutions SRL.

Renuntare

Ne puteti solicita noua sau partilor terte incetarea trimiterii mesajelor de marketing in orice moment prin autentificarea in contul create pe site-ul nostru si verificarea sau debifarea casetelor relevante pentru a va ajusta preferintele privind comunicarilor de de marketing sau selectand link-urile de renuntare prezente in orice mesaj de marketing trimis sau ne puteti contacta direct oricand doriti, prin intermediul formularului de contact.

In cazurile in care renuntati la primirea mesajelor de marketing, aceasta optiune de renuntare nu se aplica si pentru datele cu caracter personal furnizate ca urmare a achizitiei unor bunuri sau servicii, garantii sau alte tranzactii.

 

Cookieuri

Puteti seta browserul dvs. sa refuze anumite cookie-uri sau toate cookie-urile. De asemenea puteti seta browserul sa va avertizeze atunci cand website-urile seteaza sau acceseza cookie-uri. In cazul in care refuzati sau dezactivati cookie-urile browserului, va instiintam ca anumite sectiuni ale website-ului pot deveni inaccesibile sau nu vor functiona corespunzator.

Pentru mai multe informatii dspre cookie-urile folosite de website-ul nostru, va rugam sa consultati „Politica de utilizare a cookie-urilor”.

 

Transferul international de date

Nu transferam datele dvs. cu caracter personal in afara Spatiului Economic European (SEE).

 

Securizarea si stocarea datelor cu caracter personal

Am aplicat masurile adecvate pentru prevenirea pierderii accidentale a datelor cu caracter personal, utilizarea sau accesarea neautorizata, modificarea sau dezvaluirea datelor cu caracter personal. In plus, limitam accesul la datele dvs. tuturor persoanelor  din companie, cum ar fi angajatii, agentii si alte parti terte. Ei vor procesa numai datele cu caracter personal conform instructiunilor noastre si vor face obiectul unei obligatii de confidentialitate.

Avem proceduri pentru a face fata oricaror incalcari ale datelor cu caracter personal si va vom informa pe dvs. si orice autoritate de reglementare aplicabila despre o incalcare in cazul in care suntem obligati din punct de vedere legal sa procedam astfel.

 

Vom pastra datele cu caracter personal atata timp cat este necesar pentru a indeplini scopurile si obiectul contractului, inclusiv scopurile satisfacerii oricaror cerinte legale, contabile sau de raportare.

Pentru a determina perioada adecvata de pastrare a datelor cu caracter personal, consideram valoarea, natura si sensibilitatea datelor personale, riscul potential cauzat de utilizarea neautorizata sau divulgarea datelor dvs personale, scopurile pentru care procesam datele cu caracter personal si il putem atinge prin alte mijloace si cerinte legale aplicabile.

 

Orice client/utilizator are dreptul, în orice moment, să ne oprească ca să nu îl mai contactăm în scopuri de marketing. Daca nu mai doreşti să fi contactat în scopuri de marketing, poti apăsa butonul de dezabonare de la sfârşitul mesajului nostru de marketing (email/newsletter).

 

Drepturile persoanelor vizate

In conformitate cu legile ce privesc protectia cu caracter personal a datelor, aveti dreptul sa solicitati:

  • Accesulla datele dvs. cu caracter personal – Acest drept va permite sa primiti, o data pe an, o copie a datelor cu caracter personal pe care le detinem despre dvs. si sa verificati daca procesam aceste date conform normelor legislative.
  • Corectareadatelor cu caracter personal pe care le detinem despre dvs.  – Acest lucru va permite sa ne solicitati corectarea oricaror date incomplete sau inexacte pe care le detine despre dvs., fiind posibil sa fie necesar sa verificam corectitudinea datelor noi pe care ni le furnizati.
  • Stergerea datelor dvs. cu caracter personal – Acest lucru va permite sa ne solicitati stergerea datelor cu caracter personal, in cazul in care nu exista motive intemeiate privind continuarea procesarii acestor date. De asemenea, aveti dreptul de a ne solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal in cazurile in care ati exercitat cu succes dreptul dvs. de a va opune prelucrarii datelor cu caracter personal, in situatiile in care am prelucrat informatiile dvs. in mod ilegal sau in cazurile in care suntem obligati sa stergem datele dvs. personale in conformitate cu legistaltia locala. Este posibil sa nu putem sa ne conform solicitarii dvs. de a sterge datele cu caracter personal, din motive juridice .
  • Obiectia fata de procesarea datelor dvs. cu caracter personal– In cazul in care ne bazam pe un interes legitim (sau cele ale unei parti terte) si exista o situatie particulara ce va determina sa obiectati in ceea ce priveste prelucrearea datelor dvs. cu caracter personal si in  masura in care va sunt incalcate drepturile si libertatile fundamentale. De asemenea, aveti dreptul sa obiectati in cazul in va prelucram datele cu caracter personal in scopuri de marketing direct. In unele cazuri, putem demonstra ca avem motive legitime convingatoare pentru a va procesa informatiile care depasesc drepturile si libertatile dvs. fundamentale.
  • Restrictia privind prelucrara datelor dvs. cu caracter personal – Acest lucru va permite sa ne solicitati suspendarea procesarii datelor dvs. cu caracter personal in urmatoarele scenarii: (a) daca doriti sa stabilim acuratetea datelor; (b) daca utilizarea datelor este ilegala, dar nu doriti sa stergeti aceste date; (c) daca trebuie sa stocati datele, chiar daca nu mai avem nevoie de aceste date, deoarece aveti nevoie pentru a stabili, exercita reclamatii juridice sau (d) ne-ati permis sa folosim datele dvs., dar trebuie sa verificam daca avem motive legale  intemeiate pentru a le utiliza
  • Transferul datelor dvs. cu caracter personal catre dvs. sau catre o sursa terta.– Va vom furniza dvs. sau unei parti terte pe care ati desemnat-o,  datele dvs. cu caracter personal intr-un format utilizat in mod obisnuit, in format electonic. Retineti ca acest drept se aplica numai informatiilor automate asupra carora ne-ati acordat initial consimtamantul explicit pentru a utiliza aceste date sau unde am folosit informatiile pentru a incheia un contract cu dvs.
  • Retragerea consimtamantului in orice moment in care ne bazam pe consimtamantul dvs. de a procesa datele cu caracter personal ce va apartin. – Cu toate acestea, acest lucru nu va afecta legalitatea oricarei prelucrari efectuate inainte de a va retrage consimtamantul. Daca va retrageri consimtamantul este posibil sa nu putem oferi anumite bunuri sau servicii. Va vom notifica si sfatui in aceasta eventualitate, in momentul in care va retrageti consimtamantul.

 

Daca doriti sa exercitati oricare dintre drepturile mentionate mai sus, va rugam sa ne trimiteti o cerere scrisa pe adresa de email contact@atelieruldesiteuri.ro

 

Nu va fi necesar sa achitati nici o taxa (sau sa solicitati orice drept). Cu toate acestea este posibil sa percepem o taxa daca solicitarea dvs. nu este clara, repetitiva sau excesiva. Avem posibilitatea de a refuza cererea dvs. in aceasta situatie.

 

Pentru a onora cererea dumneavoastra este posibil sa va solicitam informatii specifice pentru a ne ajuta sa va identificam si sa ne asiguram ca aveti dreptul de a accesa acele date cu caracter personal (sau de a va exercita oricare dintre celelalte drepturi). Aceasta este o masura de securitate pentru a ne asigura ca datele cu caracter personal nu sunt divulgate unei persoane care nu are dreptul sa le primeasca. De asemenea, va putem contacta pentru a va solicita informatii suplimentare in legatura cu solicitarea dvs.

Incercam sa raspundem tuturor solicitarilor in decurs de o luna. Ocazional, poate dura mai mult daca solicitarea dvs. este complexa sau daca aveti mai multe intrebari. In acest caz, va vom anunta.