Facebook Messenger extinde optiunea de screen sharing

Facebook Messenger screen share

Screen sharing cu pana la 16 persoane in aplicatia Facebook Messenger & Messenger Room

Suntem intr-o perioada extrem de vulnerabila. COVID 19 a dat peste cap toate planurile noastre personale si profesionale. Si totusi, cumva, reusim sa mergem mai departe. Si sa pastram contactul cu cei dragi sau partenerii de afaceri. Da, inclusiv companiile par sa gaseasca o cale de supravietuire si de dezvoltare. Tot mai multe adopta sistemul de work from home, iar digitalizarea ia amploare tot mai mare.  Intalnirile de business, cat si cele private, se desfasoara tot mai mult in mediul online prin platformele de video calls (Microsoft Teams, Zoom, Skype, Skype for business, Whatsapp). Sunt platforme intuitive, usor de folosit si permit participarea a zeci si chiar sute de participanti.

What about Facebook? Exact. Nici ei nu s-au lasat mai prejos. In 16 iulie Facebook Messenger si-a anuntat update-ul platformei Messenger mobile, prin extinderea optiunii de Screen Sharing. De acum, video call-urile efectuate in Facebook Messenger vor permite adaugarea a 8 persoane, respectiv in Messenger Room app pana la 16 participanti in screen sharing.

Screen sharing-ul practic te lasa sa impartasesti experienta personala live, direct de pe ecranul telefonului tau cu prietenii si familia. Fie ca vrei sa share-uiesti amintiri din camera ta foto, sa faci cumparaturi online cu prietena ta cea mai buna, sa faceti browsing in social media si multe altele – screen sharing-ul face totul mult mai usor. Si te tine alaturi de cei dragi, chiar si in situatiile de distantare fizica.

Mai mult, Facebook anunta ca lucreaza la versiunea de screen share de pana la 50 de persoane in Messenger Rooms.

In plus, initiatorii video call-urilor vor putea alege cine va putea face screen sharing in timpul conferintelor video online: doar initiatorii video call-ului, un grup selectat sau tuturor participantilor.

Screen sharing-ul este disponibil in Facebook Messenger in intreaga lume. Initial pentru desktop, apoi si in aplicatia de mobile, atat in Android cat si iOS.

Cum faci Screen Sharing in Facebook Messenger?

Poti sa incepe un screen sharing in aplicatia de Messenger prin:

  • deschiderea unui video call in aplicatia Facebook Messenger prin selectarea unuia sau mai multor contacte din agenda si apasarea icon-ului de Camera.
  • Swipe up in toolbar-ul din partea de jos, in timpul call-ului, ceea ce permite extinderea meniului din aplicatie.
  • din meniul astfel expandat, apesi optiunea Share screen.

Asta e tot!

Sursa articol: Facebook Messenger News

Messenger Expands Screen Sharing to iOS and Android

 

Alte articole despre Facebook in blog-ul nostru:

Continutul video pe facebook ia amploare/